ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΥΛΑΕΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΖΗΤΑΕΙ !

Πόσο αθώα είναι τελικά τα ερυθρά αιμοσφαίρια;

Σου ‘χουνε μάθει
ότι τo έχεις
στο αίμα σου…

Τα ερυθρόμορφα ή ερυθρά αιμοσφαίρια είναι ένας μηχανισμός μεταφοράς οξυγόνου στους ιστούς του οργανισμού μέσω του κυκλοφορικού συστήματος.

Δεξιά: Οι επιπτώσεις των ερυθρών αιμοσφαιρίων σε γαυρογραφία θώρακος.

Κάτω: απεχθέστατο ερυθρό αιμοσφαίρο με απλωμένα τα πλοκάμια του, εν δράσει.

bloody_paokeisaigr_08
bloody_paokeisaigr_01

Δεσμεύουν το πολύτιμο οξυγόνο σε ειδικές αποικίες, τις λεγόμενες παραγκοθρομβώσεις, διάσπαρτες στην κοιλιακή και οσφυική χώρα (νότιο αιμισφαίριο) και το μεταφέρουν στους ιστούς και άλλα επιλεγμένα όργανα διαμέσου των αγγείων. Αποτελούν την πλειοψηφία των κυττάρων του σώματος και σε αυτά οφείλεται –δυστυχώς– και το κόκκινο χρώμα του αίματος, αλλά όχι το κόκκινο της ντροπής.

Νιώθεις
να σου ‘χει ανέβει
το αίμα στο κεφάλι…

Τα λευκά αιμοσφαίρια από την άλλη, είναι επιφορτισμένα με την άμυνα του οργανισμού απέναντι σε ιούς και λοιμώξεις.

Τα ερυθρά αιμοσφαίρια βρίσκουν καταφύγιο και αναπτύσσονται ραγδαία στις ακάθαρτες και μολυσμένες περιοχές του ανθρωπίνου σώματος. Το “καθαρό” αίμα αφήνει μελανά υπολείμματα, σε αντίθεση με το μιαρό που διατηρεί τον έντονα κόκκινο χρωματισμό του.

bloody_paokeisaigr_02

Αν και σαφώς λιγότερα των ερυθρών, είναι πιο ζωηρά, πιο κινητικά και αναπτύσσονται ταχύτερα στο βόρειο αιμισφαίριο του σώματος (ψυχή, καρδιά και εγκέφαλο). Το χρώμα τους είναι πολύ σκούρο γκρι, σχεδόν μαύρο και είναι απορίας άξιον γιατί αποκαλούνται λευκά, ενώ μέχρι και το Μεσαίωνα επικρατούσε η ονομασία «μελανά». Θυμηθείτε μόνο ότι και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι αποκαλούσαν το αίμα «μέλανα ζωμό».

Σιγά τα αίματα
καλέ…

Κι όλα αυτά γιατί; Μήπως για να γίνει πιο πιστευτή αυτή η άθλια θεωρία που θέλει τον κάθε ανθρώπινο και μη οργανισμό να εξαρτάται αποκλειστικά από τις διαθέσεις των ερυθρόλευκων αιμοσφαιρίων;

Ο εθισμός στην ερυθροσφαιρίνη είναι μακράν η χειρότερη μάστιγα της σύγχρονης κοινωνίας και ταλαιπωρεί κάθε χρόνο χιλιάδες οικογένειες.

bloody_paokeisaigr_03

Είναι οι ίδιοι που αποφάσισαν πραξικοπηματικά για το ποιές ομάδες αίματος θα παίζουν και ποιές όχι μες’ το ίδιο μας το σώμα… Είναι οι ίδιοι που τίναξαν τα πέταλα της άλλοτε ανθηρής οικονομίας μας με τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των ελεγχόμενων απο αυτούς Τραπεζών Αίματος… Οι ίδιοι που επιβάλλουν δυσβάσταχτους και ληστρικούς αιμο-φόρους αίματος για να μας στερήσουν τα όποια περιθώρια ανάπτυξης… Οι ίδιοι που καθημερινά μας ρουφούν το αίμα, τον μέλανα ζωμό μας και το αντικαθιστούν με σιχαμένα γλοιώδη ερυθρόμορφα κύτταρα…

Όμως, το αίμα
νερό δε γίνεται…

Κανείς εδώ στη Θεσσαλονίκη δε θα ξεχάσει ποτέ τα περίφημα λουτρά αίματος που διέταξε ο αιμο-βόρος αυτοκράτορας Θεοδόσιος ο Α’ το 390 μ.Χ. για να αλλοιώσει την αναλογία ερυθρών / μελανών αιμοσφαιρίων στους ιθαγενείς πληθυσμούς.

Τα δάκρυα και το αίμα που έχουν χυθεί σε τούτα δω τα ιερά χώματα δε μπορεί να τα ξεπλένει ούτε καν ο ίδιος ο Θερμαϊκός!

bloody_paokeisaigr_04

Η τιμωρία που περίμενε τους 15.000 Θεσσαλονικείς που αρνήθηκαν να προσκυνήσουν ήταν ο βίαιος θάνατος! Στο χώρο του τραγικού τους μαρτυρίου, αιώνες αργότερα χτίστηκε λατρευτικός Ναός και μεταγενέστερα ο μεγαλοπρεπής και προστατευτικός γηπεδικός χώρος της Τούμπας για να μην λησμονηθούν ποτέ οι δεσμοί αίματος που μας συνδέουν με τα δολοφονημένα αδέλφια μας.
Ανάθ-αιμα την ώρα…

Μήπως ήρθε η ώρα
να πάρεις
το αίμα σου πίσω;

Ποτέ μη λες ποτέ. Το γνήσιο τέκνο της Πόλης, ο ευπατρίδης Φλέβας Αιματοκρίτης, ένας από τους χιλιάδες υποψήφιους διδάκτορες που ευδοκιμούν ανάμεσά μας, λαμπρός επιστήμων και πάνω απ’ όλα ο εμπνευστής της αιμο-κάθαρσης!

Το εναρκτήριο λάκτισμα στον αγώνα κατά των ερυθρών αιμοσφαιρίων έδωσε ο ακάματος Αιμορροίδης. Αν και δημόσιος υπάλληλος, κάθε άλλο παρά τα έξυνε τελικά, ο Ξήνων.

bloody_paokeisaigr_06

Η ιδέα είναι σκανδαλιστικά απλή: Για να πάρεις το αίμα σου πίσω, αρκεί να μπεί νέο αίμα στον οργανισμό! Η θεραπεία είναι εξίσου απλή κι ανώδυνη και κατά κύριο λόγο, βασίζεται σε μελέτες που έκανε πάνω σε γαύρους ιχθυοκαλλιέργειας και τελικά στον ίδιο του τον εαυτό, ο διακεκριμένος πόντιος αιματολόγος Ξήνων Αιμορροίδης. Με ελεγχόμενες και επαναλαμβανόμενες τακτικά μεταγγίσεις μέλανα ζωμού κατάφερε να αλλάξει και την τελευταία ρανίδα του αίματός του και μαζί τον (γαυ-)ρού της ιστορίας!

Ήρθε η ώρα να το πείς:
τέρμα τα ψ-αίματα!

Το αίμα είναι φτιαγμένο για τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος για το αίμα. Πάρε λοιπόν τη ζωή στα χέρια σου και ξαναγίνε ο κύριος του εαυτού σου!

Φήμες θέλουν τον αγαπητό σε όλους μας Pablo Garcia, να είναι ο βασικός χρηματοδότης αλλά και η ψυχή του project PAOK Laboratories.
Νομίζω ότι με το σπαθί του κέρδισε και την τιμή και τη δόξα και την καρδιά μας!

bloody_paokeisaigr_07
bloody_paokeisaigr_09

Όποιος φοβάται πάει και κοιμάται. Εσύ που πιστεύεις ότι δεν πάει άλλο, εσύ που νιώθεις ότι πρέπει επιτέλους να τολμήσεις και να κάνεις το επόμενο βήμα, μάθε ότι μετά τη διαδικασία της ανώδυνης αιμο-κάθαρσης, εκτός των άλλων θα έχεις και τα εξής πλεονεκτήματα-προνόμια:

1. απόλυτη ηρ-αιμία, τάξη και ασφάλεια μιας και δεν αρέσει μία στα κουνούπια, ενώ το αποφεύγουν ζόμπι και βαμπίρ σαν τον διάολο
2. μεγαλύτερη αντοχή στο κρύο και στη ζέστη, αφού δεν παγώνει, δεν ανάβει και δεν βράζει το αίμα σου κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες
3. εξοικονόμηση ενέργειας, λιγότερες φθορές και άρα μειωμένα έξοδα συντήρησης ή άλλα φάρμακα, λόγω της καλύτερης κυκλοφορίας
4. λυγερό κορμί και φράπα επιδερμίδα ως επακόλουθο του γενικότερου νοικοκυρ-αίματος του οργανισμού και της επαναφοράς της μελανοτονίνης στα φυσιολογικά επίπεδα.

…και όλα αυτά, χωρίς καν να βάψεις τα χέρια σου με αίμα!

Πες λοιπόν το δικό σου

ΟΧΙ στο αιμο-φιλόφιλο κράτος του Πειραιά

πες ΝΑΙ στη ζωή!

Recommended Posts