ΜΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ!

paokeisai.gr_macedonia_02

Τι προτιμάς:
σοφή τρέλα
ή ανόητη λογική;

paokeisai.gr_macedonia_04

Στον ουρανό δεν υπάρχουν δύο ήλιοι,
ούτε στη Μακεδονική Γή δύο κυρίαρχοι!

Μέγας Αλέξανδρος (356-323 π.Χ.)

Ο Τσίπρας λέει θέλει, ο Καμμένος πάλι όχι… Ο Μητσοτάκης δε μας λέει κι ο Λεβέντης μας την λέει. Ο Άνθιμος ξεσπαθώνει, αλλά ο Ιερώνυμος χαλαρώνει. Ο επίτιμος Ζουράρις τρώει μπουκέτα, κι η Καϊλή στρώνει κουφέτα. Η ΕΡΤ3 κάνει μόκο …πανικός και κοκομπλόκο. Κι όλα αυτά στη Θεσσαλονίκη, στην Πρωτεύουσα των Βαλκανίων!

Βρισκόμαστε πάλι σε μια κατάσταση «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» και προφανώς έχουμε φτάσει σ’ αυτό το σημείο –25 χρόνια τώρα–, είτε γιατί τσαλαβουτούσαμε στα αβαθή είτε γιατί αφιονισμένοι σκαρφαλώναμε στις εξέδρες. Και καλά οι φουσκωτοί… όταν το μόνο εφόδιο που έχουν είναι ένα σφυρί, τότε είναι φυσιολογικό να βλέπουν σαν καρφιά και όλα τα προβλήματα. Όμως, πόσοι πραγματικά πιστεύουν ότι η διαιώνιση αυτού του προβλήματος, μας έχει κάνει καλό;

Στην τελική, τι έχουμε να φοβηθούμε από τους σλαβόφωνους γείτονες, που από τον 7ο μ.Χ. αιώνα εγκαταστάθηκαν στο βόρειο άκρο της Μακεδονικής Γης; Και στο Θεό σας, έχει καμιά διαφορά αν θα λέγονται σλαβομακεδόνες, βορειομακεδόνες, νεομακεδόνες ή κάποτε-μακεδόνες; Δυστυχώς, η παγκόσμια ιστορία είναι μια πινακοθήκη όπου υπάρχουν αυθεντικοί πίνακες, όπως υπάρχουν και αρκετά αντίγραφα. Ο πολιτισμός όμως, δεν είναι κάτι που απλά αντιγράφεται, δεν κληροδοτείται, δεν έχει επικαρπία, δεν έχει ψιλή κυριότητα. Κατακτιέται, καθημερινά!

Ο Μέγας Αλέξανδρος, το αφεντικό της Μακεδονίας, ο Έλληνας Στρατηλάτης, το αφεντικό της Πανελλήνιας Συμμαχίας κατά των Περσών, ο Φαραώ της Αιγύπτου, ο Κύριος της Ασίας και αφεντικό της Βορειοδυτικής Ινδίας, καθώς και οι άξιοι συνεχιστές του, όλος ο κόσμος της Ασπρόμαυρης Αρμάδας, του ΠΑΟΚ, του αφεντικού της πόλης, του αφεντικού της Μακεδονίας, δεν έχουν να φοβηθούν απολύτως τίποτα!

Μπορεί λοιπόν το Μέγα Αφεντικό να μας άφησε παρακαταθήκη ότι οι Γόρδιοι δεσμοί δε λύνονται, αλλά μη φτάσουμε στο σημείο να κόβουμε και ό,τι μπορούμε να λύσουμε. Ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον. Εμείς δεν είμαστε –και εδώ …ειδικά εδώ– τα πραγματικά αφεντικά;

Στον ουρανό δεν υπάρχουν δύο ήλιοι, ούτε στη Μακεδονική Γή δύο κυρίαρχοι! Μόνο ο ΠΑΟΚ…

Recommended Posts