ΔΗΛΑΔΗ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ…ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ;

ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΡΚΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ !

Μα έχουν τρελαθεί
τελείως εκεί κάτω;

Σύντροφοι…
άλλο η Βόρεια Κορέα,
κι άλλο η Βόρεια Ελλάδα!

Μεγάλα και αναπάντητα τα ερωτηματικά γύρω από την τελευταία κυβερνοεπίθεση hacker εναντίον της εταιρίας Sony. Κι ας έσπευσαν οι ΗΠΑ να κατηγορήσουν ευθέως την απομονωμένη Βόρεια Κορέα –μάλλον επειδή η επίθεση άρχισε από μια ταπεινή παράγκα στα προάστια της πρωτεύουσάς  της, Πιονγκ-Γιάνγκ.

Η εν λόγω παράγκα έβαλε σε υποψίες τα δαιμόνια λαγωνικά μας, που σε διάστημα λιγότερο της εβδομάδας κατάφεραν να να ρίξουν φως ΚΑΙ σε αυτό το μυστήριο! Πρώτοι και κατ’ αποκλειστικότητα σας παρουσιάζουμε τα ντοκουμέντα αυτής της διαπλοκής…

Στην πρώτη φωτογραφία (επάνω), βλέπουμε στιγμιότυπο από την υποδοχή του Μεγίστου Βεζύρη Πειραιώς και Νήσων, του περιβόητου Κοκ-Αλή, επίσκεψη που έλαβε χώρα προ δεκαπενταετίας και αφορούσε τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών, ανταλλαγή τηλεπικοινωνιακών τσιπς  με τσιπς γαύρου (το είδος δε συναντάται στα χλιαρά νερά της Κίτρινης Θάλασσας) και ασφαλώς, τεχνογνωσία προκατασκευασμένης παράγκας.

Kim-Jong-Un-05

Πηγή: telegraph.co.uk

Pua-Ra-Guá : πάνω από 25.436 παράγκες σαν κι αυτήν θα βρει στο δρόμο του ο μοναχικός ταξιδιώτης της Βόρειας Κορέας.
Το “στήσιμό” της, ελληνική πατέντα, ήταν και η συνεισφορά του κόκκινου Συλλόγου στο κόκκινο Κράτος. Σε αυτές σερβίρεται και το εκλεκτό σνακ See-Ha-Má (γαύρος παστός, πασπαλισμένος με άχνη ζάχαρη).

Kim-Jong-Un-01

Το αποκορύφωμα αυτής της “θρυλικής” σχέσης ήταν ο ερχομός του μικρού τότε δικτάτορα Kim-Jong-Un (Κιμ-Γιονγκ-Ουν) στο λιμάνι για να σπουδάσει το αλευροπασπάλισμα του γαύρου στην Ανωτάτη Ναυτική Σχολή Πειραιώς. Στη δεύτερη φωτογραφία ντοκουμέντο, εικονίζεται σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος του Πειραιά (από αριστερά προς τα δεξιά: ο Mi-Halo-Liá, ο Mari-Na-Quí, ο Mo-Ra-Lí σφυρίζοντας κλέφτικα και ο Dri-Tsa-Syn χειροκροτώντας αμήχανα) να αγκαλιάζει το μικρό μονάρχη κατά την έλευσή του και να του αποδίδει τιμές ήρωα.

  1. Kim-Jong-Un-03
  2. Kim-Jong-Un-04

ΤΑΤΣ-ΜΙ-ΠΛΙΖ

Του σαλονιού ή του λιμανιού;

Όλα αυτά λοιπόν (τα έτσι, τα αλλιώτικα, τα πασαλιμανιώτικα), στάθηκαν και τα θεμέλια της σύσφιξης των σχέσεων του πιο ακατανόμαστου Συλλόγου με το πιο ακατανόμαστο Κράτος. Δεν είναι να απορεί κανείς για την ομοιότητα στις πρακτικές ή/και διαδικασίες που εφαρμόζουν αμφότεροι στην καθημερινή επίλυση των προβλημάτων τους.

Το τελευταίο μας ντοκουμέντο (οδηγήστε το ποντίκι σας πάνω στην αριστερή εικόνα και θα το διαπιστώσετε), αποδεικνύει και την ορθότητα των προηγούμενων, αυτήν δηλαδή την προβληματική σχέση, αιτία όλων αυτών των συνθημάτων αγανάκτησης και αηδίας περί Θρύλου και Πειραιά, που δεν είναι κόσμιο να αναφέρω από τη στήλη αυτή.

Λιμάνι ή Βούρκος λοιπόν; Εσείς αποφασίζετε…

Καμιά από τις σημερινές μας αποκαλύψεις
δε θα ήταν δυνατή χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση της όμορφης βορειοκορεάτισσας φίλης μας, της E-Le-Ní, της Ελένης μας δηλαδή, της … Κορέας Ελένης !

Recommended Posts